Cuma, Ekim 19, 2012

Parafinfin



parafin Fr. paraffine 
a. kim. Katran, petrol, neft vb. maddelerden çıkarılan, katı, beyaz, yarı saydam, buharı parlak bir alevle yanan, kimyasal etkenlere karşı ilgisiz, katı hidrokarbon. Bu tanımı.

İlaç ve kozmetikte 
Merhemler 
Deri Kremleri 
Saç Preparatları 
Bebe Yağları 


Losyonlar
Rujlar
Masaj Yağları
Gıda Makinelerinin Yağlanmasında
Besin-Kimya ve genel sanayide
Tekstil
Kağıt Sanayii
Haşare İlaçlarında
Bu da kullanıldığı yerler.

Hadi şimdi alışveriş sırasında alacağınız şeylerin muhteviyatına bakmayın da göreyim. :}





2 yorum:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Bobbidi Bibbidi dedi ki...

Bu kadar ayrıntılı bilmiyorum ama paraben olup olmadığına mutlaka bakarım... ne kullanacağımızı şaşırdık arık gerek gıda gerek kozmetik olarak

Singh Style dedi ki...

cool...